I vår tidning
Yrkeshögskolan Kungsbacka i fokus kan du läsa intervjuer med studenter, och annat som kan vara bra att veta om vår skola!2015-01-23

Lyckad arbetsmarknadsdag för CAD konstruktörer

I tisdags fick studerande från utbildningen CAD-konstruktör produktutveckling möjlighet att träffa representanter från elva västsvenska företag. Syftet med arbetsmarknadsdagen var att underlätta för studerande och företag att knyta nyttiga kontakter inför kommande LIA eller anställning. Arrangemanget var verkligen lyckat! Tre av studerande har fått erbjudande om anställning och en av dessa fick välja mellan tre olika företag. Vi kan konstatera att arbetsmarknaden för CAD-konstruktörer är oförändrad god. De representerade företagen var:

EDAG Engineering AB, FlexQube, Semcon, Alten, Escenda, Processinggruppen, Conmore, Delphi, Engineering Partner, Essiq och ÅF.

 

Vi tackar alla medverkande och ett särskilt tack går till Lars-Ivar Fredberg, som planerade och såg till att arbetsmarknadsdagen blev av.

Här kan du se ett filmklipp från dagen.

 

Gästföreläsare från Dfind

Förra veckan samlades årskurs 1 från samtliga utbildningar; CAD Konstruktör produktutveckling/design, Administratör IT-system och Byggprojektör CAD/BIM till en gemensam föreläsning med handfasta råd hur man lyckas med CV och personligt brev. Efter föreläsningen delades klasserna upp inom sina områden med varsin rekryterare från Dfind för fortsatt dialog. 

Det var stor uppslutning från utbildningarna och de studerande var mycket nöjda med föreläsningen. 

 

Studiebesök för Byggprojektör CAD/BIM

I kursen Byggteknik var klassen ute på studiebesök med läraren Per-Anders Gustafsson.

Läs mer här!

 

Ambassadörer på skolan

De studerande som väljs ut som representanter till Ledningsgrupperna får även i uppdrag att vara skolans ambassadörer. Det innebär en möjlighet att få lära sig mer om Myndigheten för yrkeshögskolan, Yrkeshögskolans verksamhet samt de utbildningar som finns i Kungsbacka.

Sen ges det möjlighet att delta på utbildningsmässorna och träffa nyfikna människor som vill veta mer om våra utbildningar och vilka kan marknadsföra det bättre än våra egna studerande.

Yrkeshögskolan Kungsbacka ska delta på Kunskap och Framtid på Svenska Mässan 13-15 november. Mässorna som sker under våren är ännu inte planerade än så vi återkommer med datum och plats längre fram.

Följ oss även på facebook.

 

Studerande har vunnit Siemens tävling Sustainergies Cup

Madeleine Wigren i utbildningen Energianalytiker - bygg som påbörjade sin utbildning hösten 2013 deltog i Siemens tävling för studenter Sustainergies Cup och vann!! Ett stort Grattis till första pris önskar vi på skolan.

På Siemens hemsida kan man läsa:
"Siemens valde att utmana de deltagande studenterna att utgå från urbaniseringen, som är en av de centrala megatrender som Siemens arbetar för att hitta hållbara lösningar för. Utmaningen till studenterna löd ”Förmedla din vision av en hållbar stad som skulle kunna bli verklighet redan om några år. Hur ser staden ut, hur lever människorna och vad gör staden attraktiv? Fördjupa dig sedan i de produkter, lösningar och tjänster som Siemens erbjuder idag. Hur kan de användas i din vision om den hållbara staden och vilken nytta skapar de för invånarna?” "

Via länken ser ni Madeleines vinnande bidrag.
Läs även mer om tävlingen på Siemens hemsida.


Välkommen till Yrkeshögskolan Kungsbacka!

Vi ligger centralt i Kungsbacka med fem minuter till Kungsbacka station. Här har vi mycket kompetenta och engagerade lärare.

Våra klasser med högst 24 studerande gör att alla blir sedda och får rätt kompetens. Vi samarbetar med över 300 företag som ger dig ovärderliga kontakter inom arbetslivet.