Registrera dig via länken och ansök till våra utbildningar senast 31 maj!

Länk till Ansökan

CAD-konstruktör produktutveckling/design 2 år, 400 Yh-poäng

Administratör IT-system 1,5 år, 300 Yh-poäng

Fastighetsautomationsingenjör 2 år, 400 Yh-poäng

Byggprojektör- CAD/BIM 2 år, 400 Yh-poäng

 

Studerande har vunnit Siemens tävling Sustainergies Cup

Madeleine Wigren i utbildningen Energianalytiker - bygg som påbörjade sin utbildning hösten 2013 deltog i Siemens tävling för studenter Sustainergies Cup och vann!!
Ett stort Grattis till första pris önskar vi på skolan.

På Siemens hemsida kan man läsa:
"Siemens valde att utmana de deltagande studenterna att utgå från urbaniseringen, som är en av de centrala megatrender som Siemens arbetar för att hitta hållbara lösningar för. Utmaningen till studenterna löd ”Förmedla din vision av en hållbar stad som skulle kunna bli verklighet redan om några år. Hur ser staden ut, hur lever människorna och vad gör staden attraktiv? Fördjupa dig sedan i de produkter, lösningar och tjänster som Siemens erbjuder idag. Hur kan de användas i din vision om den hållbara staden och vilken nytta skapar de för invånarna?” "

Via länken ser ni Madeleines vinnande bidrag.

Läs även mer om tävlingen på Siemens hemsida

  

Ambassadörer på skolan

Vi har en grupp på fem studerande som kommer vara skolans ambassadörer på mässor och besöka gymnasieskolor under vårterminen 2014. Det är Johanna och Thomas som går Byggprojektör CAD/BIM, Alexander på Energianalytiker - bygg samt Johan och Mats på Fastighetsautomationsingenjör.

Efter Jobbmässan i Göteborg tog materialet nästan slut! Det var inspirerande att få träffa alla besökare och vi hoppas att flera av dem blev intresserade av att studera hos oss.

Vi fick även tillfälle att knyta kontakt med företag inom våra branscher för att bredda vårt nätverk inom bland annat LIA.

Nu laddar vi om till nästa mässa i Varberg.

Följ oss även på facebook


Välkommen till Yrkeshögskolan Kungsbacka!

Vi ligger centralt i Kungsbacka med fem minuter till Kungsbacka station. Här har vi mycket kompetenta och engagerade lärare.

Våra klasser med högst 24 studerande gör att alla blir sedda och får rätt kompetens. Vi samarbetar med över 300 företag som ger dig ovärderliga kontakter inom arbetslivet.