Utbildningsstarter

Nu börjar lokalerna sjuda av liv. Administratör IT-system startade 1 september och CAD konstruktör produktutveckling/design och Byggprojektör CAD/BIM startar under vecka 37.

Vi önskar alla varmt välkomna!

 

Det finns ett fåtal utbildningsplatser kvar till Byggprojektör utbildningen så vi tar emot ansökningar via yrkeshogskolan@kungsbacka.se. För mer information, kontakta utbildningsledare Hanna Lans 0300-83 44 29.

 

 

 

Fastighetsautomationsingenjör startar ej

Yrkeshögskolan Kungsbacka kommer inte att starta utbildningen Fastighetsautomationsingenjör hösten 2014.
Orsaken är att vi har fått för få ansökningar inför utbildningsstarten.

Vi tackar för ert intresse för vår utbildning och hoppas att ni har förståelse för vårt beslut. 

 

  

 

Studerande har vunnit Siemens tävling Sustainergies Cup

Madeleine Wigren i utbildningen Energianalytiker - bygg som påbörjade sin utbildning hösten 2013 deltog i Siemens tävling för studenter Sustainergies Cup och vann!!
Ett stort Grattis till första pris önskar vi på skolan.

På Siemens hemsida kan man läsa:
"Siemens valde att utmana de deltagande studenterna att utgå från urbaniseringen, som är en av de centrala megatrender som Siemens arbetar för att hitta hållbara lösningar för. Utmaningen till studenterna löd ”Förmedla din vision av en hållbar stad som skulle kunna bli verklighet redan om några år. Hur ser staden ut, hur lever människorna och vad gör staden attraktiv? Fördjupa dig sedan i de produkter, lösningar och tjänster som Siemens erbjuder idag. Hur kan de användas i din vision om den hållbara staden och vilken nytta skapar de för invånarna?” "

Via länken ser ni Madeleines vinnande bidrag.

Läs även mer om tävlingen på Siemens hemsida

  

Myndighetens nya Generaldirektör

Regeringen har utsett en ny generaldirektör för myndigheten för yrkeshögskolan. Läs mer på www.myh.se

 

Ambassadörer på skolan

Vi har en grupp på fem studerande som kommer vara skolans ambassadörer på mässor och besöka gymnasieskolor under vårterminen 2014. Det är Johanna och Thomas som går Byggprojektör CAD/BIM, Alexander på Energianalytiker - bygg samt Johan och Mats på Fastighetsautomationsingenjör.

Efter Jobbmässan i Göteborg tog materialet nästan slut! Det var inspirerande att få träffa alla besökare och vi hoppas att flera av dem blev intresserade av att studera hos oss.

Vi fick även tillfälle att knyta kontakt med företag inom våra branscher för att bredda vårt nätverk inom bland annat LIA.

Nu laddar vi om till nästa mässa i Varberg.

Följ oss även på facebook


Välkommen till Yrkeshögskolan Kungsbacka!

Vi ligger centralt i Kungsbacka med fem minuter till Kungsbacka station. Här har vi mycket kompetenta och engagerade lärare.

Våra klasser med högst 24 studerande gör att alla blir sedda och får rätt kompetens. Vi samarbetar med över 300 företag som ger dig ovärderliga kontakter inom arbetslivet.