Antagning och ansökan

Här kan du läsa mer om hur antagningen till Yrkeshögskolan går till och hur du ansöker via webben.

Antagning

Förutsatt att du uppfyller utbildningens behörighetskrav har du goda chanser att bli antagen. 

Om en person tackar nej till erbjuden utbildningsplats blir den som står först på reservlistan tillfrågad. Reservantagning sker fram till två veckor efter utbildningen har startat.

Ansökan

Ansökningsperioden är öppen och stänger den 15 april 2021. Du ansöker via webbansökan. Därefter öppnar vi eventuellt upp för sen ansökan. Det hittar ni i så fall information om här och på förstasidan.

Ansökan för enstaka kurser på utbildningen Redovisningskonsult är öppen. Sista ansökningsdag är invidivuell för varje kurs.

Till ansökan bifogar du inscannade eller fotograferade betyg från gymnasiet, högskola eller universitet. Ditt namn och personnummer måste vara väl synligt samt betyg i kurserna. Vi godkänner inte skärmdumpar från Antagning.se

Du kan söka båda våra utbildningar men det går inte att göra prioriteringsordning i din ansökan. Om du blir antagen till båda bestämmer du då vilken av dem du vill gå och tackar nej till den andra.

Bifoga intyg/betyg från arbetsgivaren där det tydligt framgår att intyget avser dig, din anställningsperiod, dina arbetsuppgifter och på vilket företag det gäller.

Vi behandlar alla inkomna ansökningar löpande under ansökningsperioden. 

Du ansöker via webblänken

Viktiga datum

15 april Sista ansökningsdatum
31 maj Besked om erbjuden plats
21 juni Sista kompletteringsdag för gymnasiebetyg
30 juni Sista svarsdag på erbjuden plats

 

                
    

                
              

Kontakta gärna

Yrkeshögskolan Kungsbacka
0300-83 44 15
yrkeshogskolan@kungsbacka.se