Hiss- och rulltrappstekniker - start höst 2018

I utbildningen till hiss- och rulltrappstekniker får du lära dig att installera, modernisera och reparera hissar och rulltrappor. Yrket innebär att du får ett fritt och omväxlande arbete där teknisk kunskap varvas med mycket kundkontakt.

Ny utbildning med start hösten 2018.

Heltidsstudier 1 år
200 Yh-poäng

Yrkesroll

Efter avslutad ubildning kan du arbeta som hisstekniker, rulltrappstekniker, servicetekniker för hissar och rulltrappor. I ditt arbete är du mycket ute på fältet och reparerar och installerar hissar och rulltrappor.

Efterfrågan

Branschen är i stort behov av utbildade hiss- och rulltrappstekniker med modern kompetens som snabbt kan komma in i jobbet. Målsättningen med utbildningen är att 100% ska få jobb.

Nära verkligheten

I utbildningen ingår företagsförlagd praktik, LIA. Här fördjupar och utvecklar du dina kunskaper samtidigt som du skapar kontakter och lär känna branschen.

Utbildningen

Engelska är det naturliga språket att använda i branschen då många av de stora företagen har engelska som koncernspråk. Därför ingår en hel del engelskspråkigt material i kurserna.

Kursbeskrivningar

Utbildningens delkurser hittar du här

Behörighet och förkunskaper

Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt betyg E/G/3 i följande kurser:

Mät- och reglerteknik, 100 p
Mät- och styrteknik, 100 p
Praktisk ellära, 100 p
Elektromekanik, 100 p
Mekatronik 1, 100 p

eller

Praktisk ellära, 100 p
Elinstallationer, 200 p
Elektromekanik, 100 p
Mekatronik 1, 100 p

Ansökan

Utbildningen startar hösten 2018. Ansökningsperiod startar 15 februari och pågår till 3 juni.

Restplatser finns på utbildningen Hiss- och rulltrappstekniker, utbildningen är öppen att ansöka. Du ansöker via webblänken

Läs mer om antagning och ansökan här


Vår partnerskola Campus Mölndal

Hittar du inte den utbildning du söker här på Yrkeshögskolan i Kungsbacka kanske du gör det på vår partnerskola Campus Mölndal. Till hösten 2018 erbjuder de utbildningarna Moln- och virtualiseringsspecialist, Java- och webbutvecklare, IT projektledare, Aktiveringspedagog inom LSS och Specialiserad studiehandledare på modersmål. Läs mer här


Kontakta gärna