Redovisningskonsult/rådgivare

Utbildningen väder sig till dig som är intresserad av att arbeta som redovisningskonsult men också som rådgivare. Utbildningen innehåller också affärsjuridik, budgetarbete och verksamhetsstyrning.

Nästa utbildningsstart september 2019

Heltidsstudier 2 år
410 Yh-poäng

Ansök här

Yrkesroll

Rollen som redovisningsekonom har förändrats de senaste åren med digitalisering och krav på medarbetare som kan hantera ny programvara. Hos oss läser du bland annat Digital Transformation för breddad förståelse av utvecklingen. Med en utbildning hos oss kommer du vara eftertraktad på denna nya marknad. 

Efterfrågan

Stora pensionsavgångar och ett gynnsamt affärsklimat har gjort att efterfrågan på redovisningsekonomer har ökat och även medfört nya roller inom området så som redovisningskonsulter och rådgivare. 

Nära verkligheten

Utbildningen varvar teori och praktik och en del av utbildningstiden är ute i arbetslivet. Här fördjupar och utvecklar du dina kunskaper samtidigt som du skapar kontakter och lär känna branschen. 

Kursbeskrivningar

Utbildningens delkurser hittar du här

Behörighet och förkunskaper

Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier
Läs mer om grundläggande behörighet här.

Särskild behörighet 
Lägst betyg G/E eller motsvarande kunskaper i följande kurser:

Matematik 2b, 100 p
Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, 100 p
Företagsekonomi 1, 100 p

Har du grundläggande behörighet men saknar någon av kurserna inom de särskilda förkunskaperna kan du läsa dessa kurser genom Vuxenutbildningen. I kurskatalog för Vuxenutbildning i Kungsbacka kommun kan du hitta vilka aktuella kurser som finns.

Mer information om Vuxenutbildningen i Kungsbacka kommun hittar du på deras hemsida.

Ansökan

Nu är det öppet för sena ansökningar till utbildningen Redovisningskonsult/rådgivare. 

När du gör en sen ansökan till en utbildning hos Yrkeshögskolan Kungsbacka hamnar du på en reservlista över sena ansökningar. Reservlistan över sena ansökningar går i ansökningsordning, den som sökt först hamnar först på reservlistan. Skulle det finnas plats kvar på utbildningen erbjuds platsen till den som står först på reservlistan, förutsatt att personen har både de grundläggande- och särskilda förkunskaperna som krävs för utbildningen.

Läs mer om antagning och ansökan här

Kontakta gärna